E-KİTAP PROJESİ®

~ TÜRKİYE'NİN e-KİTAP PROJESİ ~

POPÜLER KİTAPLAR

Diğer Arama Sonuçları...

Generic selectors
Başlıkla Eşleşenler
Başlıklarda Ara
İçeriklerde Ara
Post Type Selectors
Filter by Categories
Bilimsel Makaleler – Murat Ukray
Bir Kitap, 10 Ağaç!
E-KİTAP HAKKINDA
e-KİTAP OKUMA KILAVUZU
e-Kitap Projesi (Yeni Gelişmeler & İleri Teknolojiler - Editoryal)
e-KİTAP SATIN ALMA KILAVUZU
e-Kitap Teknolojileri & Haberleri
e-Kitap Yayınlamak?
En İyi e-Kitap Siteleri
GÜNCEL & GLOBAL HABERLER
HOBİ KÖŞESİ
İndirilecek Belgeler
Kitabımı Yayınlatmaya Başlamadan Önce Neler Yapmalıyım?
Kitabımı Yayınlattıktan Sonra Sahip Olacağım Haklar Nelerdir?
Kitabımın Ebatlarını, İç sayfa ve Kapak tasarımını Nasıl Belirlemeliyim?
Kitabımın Fiyatını Nasıl Belirlemeliyim?
Kitabımın Yayın Sürecinde Karşılaşabileceğim Yasal Prosedürler Nelerdir?
KİTAP & YAYIN DÜNYASINDAN HABERLER
Kitap Ebat ve Fiyatları
Kısaca e-Yayıncılığın Tarihçesi
Online Kitap (Avantajları & Yenilikleri)
Piyano & Gitar Müzik yapma Sayfası
ŞİMDİ YAYINLAMAK İSTİYORUM
YAYINLANMIŞ MAKALELER
Yazarın Telif Hakları
YAZARLARIMIZ

Bilinç ve Zaman

Bilinç ve Zaman
8.99 $ (Basılı)eBook: 4.99 ₺ (eKitap)
Author:
Genres: Akademik, Biyokimya, Biyoloji, Felsefe, Kozmoloji
Publisher: e-Kitap Projesi
Publication Year: 2018
Format: (eKitap + Basılı)
Length: Türkçe, 14 x 21 cm, 150 sayfa
Narrator: M. Ukray (Editör)
ASIN: 1721919953
ISBN: 9786056860812
Rating:

Her şey çevresiyle etkileşimsel bütünlükte anlamlı olmaktadır. Soralım yine de;
Bütünü parçalarından fazlası yapan nedenler nelerdir?
Evrende neyin ifadesiyiz?

Canlılık, bilinç, ruh, duygular artık anlaşılabilir midir?

Canlılık hız farklarından mı oluşmaktadır?

E-Kitabımı Nasıl Okuyacağım?

E-Kitabımı Nasıl Satın Alacağım?

About the Book
Online-Özeti-Oku

Basılı-olarak-satın-al

D-&-R-Logo İdefix-Logo

KATEGORİLER: BİYOLOJİ / EVRİM TEORİSİ & KOZMOLOJİ, BEYİN / BİLİNÇ /  SCIENCE / Life Sciences / Evolution

ANAHTAR KELİMELER {Keywords}Yunus İlik, Bilinç ve Yaşam,Evrim Teorisi, Bütünsel Bakışla Canlılık, Kozmos, Bilinçaltı, Rüyalar, Yaşam Bilimleri, Canlılık, Doğa, Natural Sciences, Kozmoloji

 

ÖNSÖZ

  Her şey çevresiyle etkileşimsel bütünlükte anlamlı olmaktadır. Soralım yine de; Bütünü parçalarından fazlası yapan nedenler nelerdir? 
  Evrende neyin ifadesiyiz? 
  Canlılık, bilinç, ruh, duygular artık anlaşılabilir midir? 
  Canlılık hız farklarından mı oluşmaktadır? 

 Hızlı bileşenimiz olan elektriğin; canlılığın ve bilincimizin oluşumunda nasıl bir etken olmaktadır? 

Bizleri oluşturanlardan beden, duygular, bilinç, ruh diye tanımladıklarımız arasında bağlantılar nasıl kurulmaktadır? Soruları, günümüzde enerjiler arası bağlantı, etkileşim nasıl kurulmaktadır? Sorusu gibi olduğu, yani herşey gibi onlarında enerji olduğu anlaşılmıştır. 

Ruh olarak tanımladık, zihin-beden arasında bağlantıyı kurmaya, duyguları anlamaya çalıştık. Bilincin, algının tüm bunlarla nasıl bir ilişkisi olabileceğini sorguladık. Genelde öyle oluyor ya, bütünün önce parçalarını anlamaya, parçalara ayırıp anlamaya çalışmanın sorunlarının izlerini sürüp bütünle olan etkileşimini görmeye yöneliyoruz. 

Zamanın içinde zaman geçirmemize rağmen bilincimizle, canlılığımızla nasıl bağlantılı olduğunu görmezden geldik. Günümüz dünyasının ulaştığı bilgi, yaşamsal deneyimlerin kaydedilip aktarılması, izlediğimiz filmlerden tutun da, deneyimlerimizin hızlı etkileşimiyle zaman aralıklarını orduk. Sınır sistemimize benzeyen internet ağları oluşturduk. İnsanlık olarak yapay zekalar geliştirdik. Hücre ile beden benzeri; canlıyla tüm canlılığın, ekosistemin, varlığın etkileşim örüntüsü olduğunu, etkileşimsel örüntüde anlamı olduğunu öğrendik. Belki de oluşturduğumuz yeni anlamlar gelecekte oluşacakların parçalarıdır. Değişim devam ediyor. Görünen o ki, canlılar bu evrenin en ileri evrensel enerji alanlarıdır. 

Soralım kendimize; Evrende canlılıktan daha anlamlı bir şey var mıdır? 

Dünya bilinci çağlardır. Biriktirdiği bilgi ve deneyimlerini, oluşumun başlangıcından itibaren nesiller boyu aktarmış, ekosistemiyle bir bütün olarak evrilmiştir. Ulaştığı bilinç halini çevresiyle etkileşimsel döngü içinde hep yeniden şekillendirmiştir. Dönüşümsel etkileşimin hiçbir zamanının aynı olmayışı temel evrensel durumun etkisiyle de zamanda evrilmiş ve günümüz dünyasının paradigmasına ulaşmıştır. Evrimsel örüntüye paralel gelişen teknolojik entegrasyonla bilgi, zamanda çok yoğun etkileşebilmiştir. Dünya üzerinde artan sınır hücresi sayısı yani artan canlı sayısının olumlu bir yanı ise, bilginin etkileşimini artırmış olmasıdır. 

Platon’un idealar dünyasında var olanın kendi başına var olamayacağını, var olanın öncül bir mükemmeli olmalı düşüncesiyle hareket ettiği görülüyor. Bu düşünceye bi eleştiriyle başlayıp daha sonra eleştiriyide eleştirelim. Diyelim ki bu düşünceye evrimin, zamanın itirazı var. Buna böyle devam edersek başlangıç içinde, uzaylar içinde başlayan evrenler olsa bile bugünki mantık yine en başa dönmemizi söylüyor. 

Yani ilk nasıl oluştu? Bu oluşum öncesi uzay diyeyim en mükemmel saf hali olan BİR nasıl oluştu. 1’de ise hiçbir özellik olmamalı yani nasıl olurda idea’lar oradan kaynaklanır. Demek ki varlık oluşumu bi süreç, evrim olur gibi. Sondan başa dönsekte bi süreç, baştan başlamış olsakta bi süreç. Bu ifadeler BİR döngüsü içinde doğru olabilir. İdealar nereden geldi çünki sonuç olarak idealar BİR de olmamalı çünkü BİR farklılık barındırmıyor. 

Aslında her şeyi BİR kapsar, o kaynak potansiyeller alanıdır. Haliyle her şeyle aynı alandadır. Bi nevi potansiyeller alanıyla varlık aynı şeydir, benzerdir. O halde Platon’un idealar kuramının kaynağı ve kendisi bu evrendedir, bu evrendir. 

Günümüz bilim dünyasında çoklu evrenler düşüncesi oldukça yaygındır. O halde evrenlerin olduğu daha dev uzaysal kaynaklar, alanlar olmalıdır. İşte BİR belkide bizimde içinde evrildiğimiz vede kısmen farklılaştığımız her şeyin kaynağı, alanıdır. Evren büyük tabii ancak büyüklük hep yanıltıcı olmaya devam etmiştir. Belkide hiper bir uzay hatta uzaylar alanında olabiliriz. Belki ama eğer doğru bı düşünce şekliyse bu ilk soruyu yinede değiştirmiyor. 

İlk başlangıç diye bir şey var mı?

İÇİNDEKİLER

  • Yazar hakkında {About Author}
  • Giriş
  • Bütün neden parçalarından fazlasıdır?
  • Uzay-Zaman, Bilgi-Bilinç
  • Duygularımız
  • Yaşam
  • Beden ve ruh
  • Duyma sistemi
  • Görme olayı
  • Bilinç
  • Hafıza-Bilinç
  • Rüyalar
  • Nazar değer mi?
  • Ben hala ben miyim?
  • Zaman-Enerji-Kaostaki Düzen-İnançlar
  • Platinos’un Aşk Kuramı
  • Platon’un İdealar Kuramı

ÖNEMLİ NOTBu sitede yayınlanan tüm e-kitapların telif hakları e-kitap projesine aittir. İzinsiz kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır..

About the Author
Yunus İlik

YUNUS İLİK: 1971, Rize doğumlu ve Gerçeğin peşinde..

"E-Kitap Projesinde yayınlanan tüm eserlerin telif hakkı saklıdır. Hiçbir şekilde kopya edilemez veya yasa dışı yollarla çoğaltılamaz. Yayınlanan Tüm Elektronik & Basılı kitap, materyal ve eserlerin, indirmeler, ve ticari satış hakları ekitap projesine aittir." e-Kitap Yayıncılık & Cheapest Books: " *E-Kitap Yayıncılık ve *Chapest Books, E-Kitap Projesi'nin yan kuruluşudur.."