Aforizmalar
Bu kitapta “Günah, ıstırap, umut ve doğru yol üzerine aforizmalar” ve “O: 1920 günlüğünden aforizmalar” başlıklarıyla iki ayrı bölümde yayınlanan aforizmaları Franz Kafka, Ekim 1917 ile Şubat 1920 arasında, kısa süre iki yaratıcılık döneminde yazmıştır.
Aşktan ve Hayattan Damlalar
Aşkın; hafiften yüreğe dokunuşuyla, içimizdeki tutkuların dizginlenemez halde damla damla akışıdır belki sözcüklerde canlanan… Belki de sonsuz renk dansının büyüsünde kaybolmaktır bir anda hissedilen. Yeni bir yılın gelişiyle bir başka rüzgârın akışında kendini bulmaktır belki de hayal edilen… Bir de bakmışsın hayaller içinde hayat yolundaki serüvenin içinde buluvermişsin kendini… Çocuklarımız ayrı bir yer tutarken, gidenlerin acısı da derin bir iz bırakarak bizlerin yaşamında yerini alır yaşadıklarımla birlikte.
“Tarım ve Sanayi Devrimlerinden Sonra” ENERJİ DEVRİMİ
Latif MUTLU’nun hazırladığı “Enerji Devrimi” kitabı araştırmacıları ilgilendirmekle beraber her aydının ve çevrecinin okuması gereken, popüler bir yayın niteliğindedir. Okumaya başlarken daha çok doğal olayların örnek alındığını görürsünüz.
Taner YILDIZ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
Aşkın Üç Yönü
Herkesin anlatacak en az bir hikayesi var, bu da benim hikayem.
Her kadın prensestir, söylemese de…
SHOPENAUER (Cinnet & Aşk)
Schopenhauer, bir yanda insan zihninin uşağı olacak denli bedene ya da fiziksel organizmaya bağımlı olduğuna yönelik savunusuyla, öbür yanda istenç ile tutkuların çoğunlukla us yoluyla bastırılıp çarpıtıldığına yönelik saptamasıyla, Freudcu ruhçözümleme kuramını da öncelemeyi başarmıştır.
Schopenhauer’a göre “yeter neden ilkesi”nin bütün tasarımların (ya da görüngülerin) kendisine uymak zorunda olduğu dört temel biçimi vardır. Schopenhauer, yeter neden ilkesinin kökünü oluşturan bu dört temel biçimi sırasıyla, (ı) “oluş”; (ıı) “varolma”; (ııı) “bilme”; (ıv) “eyleme” olarak belirlemiştir.
Uç Harfliler
VoxNihil
Hiç’e ithaf
olan
dile gelsin
"Dil, anlam üzerinde yapılacak oyun ve müdahalelere açıktır, çünkü sözcükler insanlar için 'şeyler'dir."
[Jacques Lacan, Kadife Karanlık]
Bakış
Düşünmek hayatın her anında yapılan bir beyin-sel işlevdir. İnsanların zaman zaman kendi düşündükleri ile bir savaş vermesi bazen insanların elinde olamayabilir, bu içgüdüsel olarak neden-sonuç kavramının her zaman güncel seyir etmesindendir. Elbette bunları anlatan, psikoloji, felsefe, ekosistem vb. birçok kitap ve belgeseller vardır, fakat insanların ezbercilik olarak ki, Ekonomik savaş içerisinde bunların sadece bir bilim olduğu ve güncel yaşamda bir gereği ile bile karşılaşmazlarken, bunlara ilişkin bilgilerle karşılaşırlar. Çünkü, bu bir varlığın ötesindeki yaşamla ilgili olduğu için, kimse düşünce zincirini yani bütün hayat ile ilgili bir kitap ile bilgilerin kullanılabileceğini nereden bilebilirler. Bu yazdığım kitapta, yaşam için gerekli binbir sırlar gizli aslında, herkesin bildiği ama bu bakış açısıyla hiç görmedikleri bir gerçek.
Üniversite Gençliği
“Her kim şu dört şey üstünde düşünürse, hiç doğmamış olması daha iyidir:
Yukarıda olan, aşağıda olan, önce olan ve sonra olan.”
TALMUD
Borsada Kuramlar ve Kurallar
Hisselerin veya diğer yatırım araçlarının yükseleceği veya düşeceği yönünde yapılan matematiksel tahminler, birer bilgidir, ama balık yakalama, bilginin, şansın ve hissetmenin bir karışımıdır. Zamanında elinizdekileri satıp nakde dönün.
Kristal Krallık
Biz, mahalle duvarlarına büyük harflerle:‘SENİ SEVİYORUM’ yazıp.
Altına sevdiğimizin adını değil de.
Kendi adımızı yazan bir nesiliz..
Bizim aşkımız..
Kendisi için yapılanı zaten bilir..
Ona göre yaşar..