Anaakım Eğitim Ekonomisi: “Eleştirel Bir Çözümleme”
Bu çalışma Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde hazırlanan ve 2011 yılında savunulan bir doktora tezinin kitaplaştırılmış biçimidir.
Tutsak Özgürlük
Serbest Piyasa Ekonomisinde Aile, Bireyselleşme ve Özgürlük Anlayışı
More info →
İnsan Resurslarının Marketinqi
Hər bir şirkət özünü bazarda mövqeləndirmək üçün öz brendindən istifadə etdiyi kimi, İnsan Resursları (İR) Menecmenti funksiyasının xidmətlərinin də həm şirkət daxilində, həm də əmək bazarında təşviqinə ehtiyac var.
Karl Marx & Das Kapital
Marksizm, 1840’ların sonlarından başlayarak dünyayı değiştirmeyi amaçlayan düşünce ve eylem akımları içinde mutlak olarak öne çıktı. 19. yüzyılda siyasallaşan modern işçi sınıfı saflarında giderek büyük bir etkinlik kuran ve “işçi sınıfının dünya görüşü” kimliğini pratikte edinen Marksizm, 20. yüzyılda yeryüzünün üçte birinde onlarca yıl hüküm süren sosyalizmin temellerini oluşturdu. 1917 Büyük Ekim Sosyalist Devrimi’nin otoritesi ve Lenin’in adıyla anılan teorik geliştirmelerle birlikte Marksizm-Leninizm adını alan bu akım, işçi sınıfı sosyalizminin ötesinde genel olarak ilerici hareketlerin de başlıca esin kaynağı haline geldi. Bu kitapta ise, hem bu büyük hareketin oluşumu öncesi aşamaları ile, Karl Marx ve en önemli eseri olan "DAS KAPİTAL" hakkında özet bir çalışmayı ve ana fikirleri içeren, önemli fikirlerin altını çizen, bir çalışmayı bulacaksınız..
BAKUNİN “Moskova’da Anarşizm”
Mülkiyet karşıtı yaşlı anarşist, hayatının son yıllarında ironik bir durumda kaldı. İsviçre vatandaşlığına girmenin yollarını arayan Bakunin'e sunulan seçenek, orada bir ev sahibi olmasıydı ve belki de en hazini, sahip olacağı bu ev nedeniyle, polisin, resmî tutanaklara “Michael Bakunin, rantiye” notunu düşmesiydi. 18 Mayıs 1814'te Rusya'da doğan Michael Aleksandrovich Bakunin, 1 Temmuz 1876'da öldüğünde ülkesinden çok uzaklardaydı ve cenazesinde yalnızca 30–40 kişi vardı.
Genç Bakunin için, “Aşk, insanın yeryüzündeki en üst misyonuydu. Bir insanın kendini aşksız vermesi, Kutsal Ruh’a karşı işlenmiş bir günahtı”..
Sistematik ve Alfabetik Sınıflama Düzenlerinin Bilgiye, Belgeye Konusal Erişim Açısından Karşılaştırılması
“… Sınıflama sadece eserlerin raflarda konularına göre sistematik olarak düzenlenmesi şeklinde görülemez. Aksi takdirde sınıflama gibi önemli ve çok geniş bir kavramı fazlasıyla dar bir anlamda ele alıyor ve faydalarından cüzi miktarda yararlanıyor olmuş oluruz. Bu da gerçeği, olanı yansıtmaz. Sınıflamanın kısaca, benzer bilgi ve belgeleri bir araya getirme, gruplandırma faaliyeti olduğunu; bilgi ve belgelere kullanıcıların raflarda ve kataloglarda erişimini sağlamak amacıyla yapıldığını düşünecek olursak; bir esere konu başlığı verirken temelde aynı şeylerin yapıldığını (yani eserleri konularına göre raflarda değil de kataloglarda hem de çok çeşitli şekilde bir araya getirmesini görürüz), amacın da büyük ölçüde aynı olduğunu (konusal erişimi sağlamak) görürüz. Neredeyse tek önemli farkın yerleştirme düzeninde ortaya çıktığını görmekteyiz.”
Makinelerin Evrimi: “4. Sanayi Devrimi”
Endüstri 4.0 dönemi ile fabrikadaki üretim ekipmanları birbirleriyle konuşup anlaşacak ve gelecekte insansız fabrikalar yaygınlaşacak. İş kazaları azalacak ve teknolojik verimlilik sağlanacak. Yeni endüstri devrimi hem enerji tasarrufu sağlayacak hem de maliyetleri düşürecek. Alman Hükümetinin üretim süreçlerini bilgisayarlaşma yönünde teşvik etme ve yüksek teknolojiyle donatması projesi olarak kabul edilen Endüstri 4.0, aynı zamanda dördüncü sanayi devrimi anlamına geliyor.
“BOOK OF ABSTRACT” (1st International Scientific Researches Congress-Humanity an Social Sciences IBAD-2016)
Organization Committee
Chairmans of the Conference:
Dr. Hayrullah KAHYA – Yıldız Technical University, TURKEY
Dr. Jesus Gil FUENSANTA, Autónoma de Madrid University, SPAIN
Members of the Scientific Committee
Prof. Dr. Alejandro Lorca CORRONS, SPAIN
Prof. Dr. Asma AFSARUDDIN, USA
Prof. Dr. Asuman BALDIRAN, TURKEY
Prof.Dr. Eleni SELLA, GREECE
Prof. Dr. Evangelia BALTA, GREECE
Prof. Dr. Muzaffer AYDEMIR, TURKEY
Prof. Dr. Nazif SHAHRANI, USA
Prof. Dr. Salide SERIFOVA, AZERBAIJAN
Prof.Dr. Sevil SARGIN, TURKEY
Prof. Dr. Victor Morales LEZCANO, SPAIN
Technical Support Team: WeBMaSTURK
“PROCEEDINGS BOOK”/Bildiriler (1st International Scientific Researches Congress-Humanity an Social Sciences IBAD-2016)
“PROCEEDINGS BOOK” / BİLDİRİLER (1st International Scientific Researches Congress-Humanity an Social Sciences IBAD-2016)
Geçmişten Geleceğe Emirdağ
Fotoğraf makinesi, insan oğlunun en önemli icatlarından biridir. Bir fotoğraf, ‘’an’’ denilen kısacık bir zamanın tanığıdır. Ancak onda bir tarihi yakalamak da mümkündür.
Bu bakımdan fotoğrafı sadece görsel bir obje olarak görmemek gerekir. Bakmasını bilenler için fotoğraf; tarih, sosyoloji, psikoloji, kültürel yapı, sosyal değişim… konuların önemli ip uçları içerir. Fotoğraf; görüp gösterme, gerçeği görünür kılma, gerçeği kavratmadır.