
Kur’ân: Ebedî Doğrular “Putlara Ultimatom” (Cilt-I)
Bu kitap, şuursuzca yaşayan, Kitap nedir bilmeden olaylara yaklaşan, Kitab’a imân şuurundan yeterince nasiplenmemiş, etrafında yer verdiği nice sistemlerin, zihniyetlerin ve kişilerin, birer put olabileceğinin idrâkinde olmaksızın nefes alanlara, bir an soluklanıp kendine gelip, yaşadıklarını gözden geçirme, kendini, ruhunu ve inancını sorgulama şansını vermeye vesile olmak ve toplumumuzu Kur’ân şuuruyla yaşama noktasında kafasında, beyninde, ruhunda bir soru işareti bırakmak üzere kâleme alınmıştır…
Sistematik ve Alfabetik Sınıflama Düzenlerinin Bilgiye, Belgeye Konusal Erişim Açısından Karşılaştırılması
“… Sınıflama sadece eserlerin raflarda konularına göre sistematik olarak düzenlenmesi şeklinde görülemez. Aksi takdirde sınıflama gibi önemli ve çok geniş bir kavramı fazlasıyla dar bir anlamda ele alıyor ve faydalarından cüzi miktarda yararlanıyor olmuş oluruz. Bu da gerçeği, olanı yansıtmaz. Sınıflamanın kısaca, benzer bilgi ve belgeleri bir araya getirme, gruplandırma faaliyeti olduğunu; bilgi ve belgelere kullanıcıların raflarda ve kataloglarda erişimini sağlamak amacıyla yapıldığını düşünecek olursak; bir esere konu başlığı verirken temelde aynı şeylerin yapıldığını (yani eserleri konularına göre raflarda değil de kataloglarda hem de çok çeşitli şekilde bir araya getirmesini görürüz), amacın da büyük ölçüde aynı olduğunu (konusal erişimi sağlamak) görürüz. Neredeyse tek önemli farkın yerleştirme düzeninde ortaya çıktığını görmekteyiz.”
Havalimanı Reklamcılığı ve İletişim Üzerine Birkaç Söz
Uluslararası havalimanlarında yapılan reklam uygulamaları, gelişen teknoloji ile birlikte daha etkili bir biçimde büyük kitlelere erişimde kilit rol oynamaktadır.
Kelebeğin Çilesi
Herkes, beni sırf " yazarım"
Sanıyor!
Yanılıyor!
Oysa ki: Ben hem yazarım;
Hem de "silerim".
Tıpkı: Silgili bir kalem gibiyim:
Bir yanım: Yazar,
Diğer yanım da siler.
Kendi defterimin "kar" beyaz sayfalarında:
Doğru ve güzel olanı yazmaya çabalarken;
Diğerlerinin defterlerindeki yanlışları,
Görmemezlikten gelemem!
Nerede bir yanlış görsem;
Düzeltmeden de duramam!
Ya yanlışı silerim! Ya da sayfayı..!
Ayetler ve Bilim İlişkisi-II
“Göğü biz çok sağlam bir şekilde bina ettik. Şüphesiz onu genişleten de biziz.” (Zariyat suresi, 47. ayet)
1922 yılında, Edwin Hubble adlı bir bilim adamı, bilim tarihine geçerek yardımcısı ve hiçbir eğitimi olmayan Milton Humason’la birlikte tün galaksilerin dünyadan ve birbirinden uzaklaştığını buldu. Bundan yıllar sonra ise, aynı ismi taşıyan Hubble uzay teleskobu 2000'li yılların başında tüm bunları yapılan gözlemlerle kesin olarak doğruladı ve tayftaki kırmızıya kaymanın galaksilerin uzaklaşmasının bir sonucu olduğunu buldu.
“BOOK OF ABSTRACT” (1st International Scientific Researches Congress-Humanity an Social Sciences IBAD-2016)
Organization Committee
Chairmans of the Conference:
Dr. Hayrullah KAHYA – Yıldız Technical University, TURKEY
Dr. Jesus Gil FUENSANTA, Autónoma de Madrid University, SPAIN
Members of the Scientific Committee
Prof. Dr. Alejandro Lorca CORRONS, SPAIN
Prof. Dr. Asma AFSARUDDIN, USA
Prof. Dr. Asuman BALDIRAN, TURKEY
Prof.Dr. Eleni SELLA, GREECE
Prof. Dr. Evangelia BALTA, GREECE
Prof. Dr. Muzaffer AYDEMIR, TURKEY
Prof. Dr. Nazif SHAHRANI, USA
Prof. Dr. Salide SERIFOVA, AZERBAIJAN
Prof.Dr. Sevil SARGIN, TURKEY
Prof. Dr. Victor Morales LEZCANO, SPAIN
Technical Support Team: WeBMaSTURK
Psikolojik Görüşme Deneyiminde Teknolojinin Kullanımı Üzerine
BİR SANAL SİMÜLASYON ÖRNEĞİ
Bu kitap, Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji (Klinik Psikoloji Modülü) Doktora Programı kapsamında yürütülen doktora tezimde geliştirilen teknolojik programın kullanımına dair kuramsal arka planı, yöntemi ve sonucunu içermektedir. Özellikle Covid-19 pandemisinden sonra teknolojik araçların eğitim sürecinde daha da önem kazanmasıyla birlikte mevcut araştırmanın sanal danışan içeren simülasyonlar kapsamında başta klinik psikoloji alanına olmak üzere bu konuya ilgi duyan tüm disiplinlere ve kişilere katkı sunması umulmaktadır.
Bütünsel Bakışla Canlılık-I
CANLILIK Nedir? Bilinç nedir? Zamanla bağlantılı olduklarını görebilir miyiz? Duyguların ne olduğunu söyleyebilir miyiz? Beden ve Ruh ayrı mı yanılgı mıdır? Beden ve ruh, madde ve enerji gibi midir? Einstein'ın ünlü E=M.C2 formülüyle, madde ve enerjinin temelde aynı şeyler olduğunu ve birbirlerine dönüşebildiklerini, maddenin yoğunlaşmış uzay-enerji alanı olduğunu göstermiştir.
Niksar Konakları
Türk sivil mimari eserleri içerisinde yer alan yapılar arasında hiç şüphesiz konaklar dikkat çekmektedir. Konak terimi daha ziyade varlıklı kişilerin aile efradı ve hizmetlileriyle bir arada ikamet ettiği büyük yapıları ifade eder.
“PROCEEDINGS BOOK”/Bildiriler (1st International Scientific Researches Congress-Humanity an Social Sciences IBAD-2016)
“PROCEEDINGS BOOK” / BİLDİRİLER (1st International Scientific Researches Congress-Humanity an Social Sciences IBAD-2016)