E-KİTAP PROJESİ®

~ TÜRKİYE'NİN e-KİTAP PROJESİ ~

POPÜLER KİTAPLAR

Diğer Arama Sonuçları...

Generic selectors
Başlıkla Eşleşenler
Başlıklarda Ara
İçeriklerde Ara
Post Type Selectors
Filter by Categories
Bilimsel Makaleler – Murat Ukray
Bir Kitap, 10 Ağaç!
E-KİTAP HAKKINDA
e-KİTAP OKUMA KILAVUZU
e-Kitap Projesi (Yeni Gelişmeler & İleri Teknolojiler - Editoryal)
e-KİTAP SATIN ALMA KILAVUZU
e-Kitap Teknolojileri & Haberleri
e-Kitap Yayınlamak?
En İyi e-Kitap Siteleri
GÜNCEL & GLOBAL HABERLER
HOBİ KÖŞESİ
İndirilecek Belgeler
Kitabımı Yayınlatmaya Başlamadan Önce Neler Yapmalıyım?
Kitabımı Yayınlattıktan Sonra Sahip Olacağım Haklar Nelerdir?
Kitabımın Ebatlarını, İç sayfa ve Kapak tasarımını Nasıl Belirlemeliyim?
Kitabımın Fiyatını Nasıl Belirlemeliyim?
Kitabımın Yayın Sürecinde Karşılaşabileceğim Yasal Prosedürler Nelerdir?
KİTAP & YAYIN DÜNYASINDAN HABERLER
Kitap Ebat ve Fiyatları
Kısaca e-Yayıncılığın Tarihçesi
Online Kitap (Avantajları & Yenilikleri)
Piyano & Gitar Müzik yapma Sayfası
ŞİMDİ YAYINLAMAK İSTİYORUM
YAYINLANMIŞ MAKALELER
Yazarın Telif Hakları
YAZARLARIMIZ

KURUMSAL UYGULAMALAR

e-Kitap ile Yayıncılık Web’de Dijital Çağında!

e-KİTAP PROJESİ KURUMSAL DİJİTAL UYGULAMALAR

 

  İLE YEPYENİ BİR DÜNYAYA MERHABA DEYİN!

SINIRLARINIZI ARTIK AŞIN!!

Dijital kitabın yararları üzerine bir çok şeyin söylenebileceği muhakkaktır. Bunların başlıcaları; istenilen her dilde kolayca uygulanabilmesi ve basılı olarak adet belirlenirken dijital olarak tüm dünyaya açılabilmesidir.

Doğayı ve ekolojik dengeyi koruma adına yazıcılarımıza en az şekilde başvurduğumuz ve asgari sayıda kağıt tüketimi yaptığımız dünyamızda, tanıtımınızı yapacağınız ürünlerinizin dijital katalog olarak hazırlanması, hem kağıt israfını engelleyerek size maddi kazanç sağlayacak hem de zaman içinde çevreci bir imaj oluşturarak firmanızı ve ürünleriniz için iyi bir prestij oluşturacaktır. Dijital katalog / broşür firmanız için maliyet açısından da önem taşımaktadır. Matbaa ve baskı maliyetleri çok yüksek olmasın diye kısıtlamaya gittiğiniz görsellik yani resim sayısı dijital katalogta sınır tanımayacak ve bu açıdan da çok kısa zamanda çok avantajlı konuma geçeceksiniz.

Kurumsal Açıdan Dijital Yayıncılığın Önemi:

  • Dijital Yayın Dijital Dergi
  • Dijital Kitap e-Kitap / e-Dergi

 Firmanızı, Kurumunuzu veya herhangi bir kurumsal yayınınız ile Eğitim kurumunuzu & Üniversitenizi ileriye taşıyacak ve prestij kazandıracak bir başka unsur ise; şüphesiz ki “DİL”dir. Dil, sizin kurumsal kimliğinizi uluslar arası platforma taşıyan ve sizi dünyaya açan en önemli bir anahtar gibidir.

İşte bu yüzden biz ekitap projesi olarak yayınladığımız her eserin sadece yayınlanmasını ve basımını düşünmüyoruz, “AYNI ZAMANDA ONUN ZİNCİRLERİNİ KIRARAK ESERİN SAHİBİ İLE BİRLİKTE DÜNYAYA AÇILMASI & ÖZGÜRLEŞMESİ” de bizim en önemli kurumsal yayın ilkelerimizden birisidir..

Dolayısıyla biz, tek yönlü bir yayın stratejisi yerine, hem eserin doğruluğu ve edebi bütünlüğünün yanında; onun tanıtımı ve dünyaya açılması yönünde de çalışmalar ve araştırmalar yapmaktayız.. Bu konu sizin için olduğu kadar bizim için de çok önemlidir..

Dolayısıyla, Dijital kataloğunuzu istediğiniz kadar farklı dilde sınır olmaksızın yayınlatabileceksiniz. Dolayısıyla sadece iş yaptığınız ülkelerle sınırlı kalmayacak ve böylece “DÜNYAYA AÇILMIŞ” olacaksınız.

BAKINIZ! “EĞİTİMDE İNTERNETİN VE WEB” teknolojilerinin önemi her geçen gün artmaktadır. İşte bu yüzden akademik ve kurumsal bünyedeki eğitim veren kuruluşların, kesinlikle çağa ayak uydurabilmek için, elektronik yayıncılık ve dijital materyallerin hazırlanmasıyla ilgili şimdi gelecek olan kısa açıklamalarımıza ve geleceğin yayıncılık teknolojisine kulak vermelerini tavsiye ediyoruz.

Akademik / Kurumsal Yayınlarda Dijital Yayıncılığın Önemi:

  • Üniversitelerdeki akademik personelin her yıl ya da dönem yayınlamak zorunda oldukları bilimsel yazı ve makalelerin (paper) ve ayrıca kamu kurumlarına ya da özel kuruluşlara ait yine düzenli olarak yayınlanması gereken yazıların dijital olarak yayınlanmasına akademik ve kurumsal yayınlar diyoruz.

Yayıncılığın sorunlarıyla ilgili genel geçer söylemleri bilirsiniz. Size “YAYINCI KİMLİĞİMDEKİ KISA SAYFAMDA KENDİ” yayıncılık hikayemi anlatarak başlamıştım ve neden bu işe başladığımı ve ilkelerimi de anlatmıştım. Çünkü, ben inanıyorum ki, bunların sıradan meseleler olmayıp, size de yön verecek unsurlar olduğunu düşünmekteyim. Tüketim maddeleri arasında sayılan kitapların, eserlerin okura ulaşmasında desteğimiz olsun, yayıncılık sektörü zor durumda kalmasın gibi, iyi niyetli temenniler kurumlar arasında gider gelir, geriye kendisini zor taşıyan bir sektörün ayakta durabilmek için yaptığı hesaplar kalır.

Fakat şu gerçek unutulmamalıdır ki, Yayıncıların sadece dertleriyle yaşadığı, atılım konusunda üzerinde yeterince düşünmediği çok şey yok mudur? Kamunun son yıllarda özellikle meslek birlikleri eliyle yayıncıların yanında durmaya çalıştığını da biliyoruz.

Devletin vereceği destek yerine köstek olma durumunun ortadan kalkması sanırım yayıncıları asıl mutlu edecek gelişme. Madalyonun bir de öbür tarafı var. Sektörün kendi sorunları konusunda şikayetçi bir dilden sıyrılıp, kendi gelişimi konusunda yeterli hazırlık sürecine de girmesi gerekiyor. Bugünlerde artık iyice belirginleşen kitabın elektronik yayıncılıkla buluşması, pek çok yayıncının gözünü korkutuyor, biliyorum. Daha önce de sesli yayıncılıkla uğraşan arkadaşların internet karşısındaki ‘ne yapacağız’ tavrına benziyor bu durum. Neyse ki kitabın geleceği konusunda iki türlü düşünebilen yayıncılar da mevcut ülkemizde..

Öyleyse, Gelin şu kararı kurumsal olarak verelim: Kurumsal Alanda da E- Kitaplara Hazır Olalım!

Kitabın o doğal kokusuna meftun okuru kitabın kendisinden koparmayan yayıncılık sürecek elbette; ama bir taraftan da modern dünyanın hızla üzerimize saldığı teknolojik imkanlar ve zaman darlığı yeni elektronik yolları daha da mümkün ve belki de mecbur kılıyor. Osmanlıyı geri bırakan ve batıya bir zamanlar çok geride iken, hatta ortaçağda karanlığa gömülü iken, çağ atlatan da bu mefhum değil miydi? Bunu, şimdi unutmamak lazımdır. Bu fırsatı bir ikinci kez kaçıramayacağımız açık bir gerçektir..

E-Kitap konusuna yadırgatıcı bakanların biraz geleceğin dünyasıyla yüzleşmeye hazır olması gerekiyor. Özellikle, internetin yaygınlığı ve o çapta da bilgi kirliliğinin önüne geçilebilmesi de e-kitap özelinde mümkün olabilir.

Bunca yaygın ve gelişmişliğe rağmen –özellikle kütüphanelerin çoğunda- dijital yayıncılığın gereklerinin hızla yerine getirildiği de düşünüldüğünde, farklı bir imkân kullanma dönemine gireceğimiz aşikâr. Durumun farkında olan yayıncıların sayısının azlığı, e-kitap konusunda bir daralma oluşturmuyor. Aksine tedirginliğin yerini kitapların artık elektronik ortamda olmasının bir kayıp değil kazanç getireceği konusu almak zorunda.

Şimdiden söyleyebilirim ki, hâlâ yayıncılığın sorunlarını konuşmak ve tartışmak konusunda harcanan efor, artık kitabın elektronik ortamdaki haliyle ilgili harcanmak durumunda.

Yeni yöntemler, ticari olarak da ortaya konmalı elbette ki. Ama, bunu yaparken korkuyla değil bilinçle hareket edilmeli. Bugünün ve geleceğin kuşaklarının biraz olsun yanında durup izlerseniz üzerimize gelenin bir çığ olmadığını fark edersiniz.

Bakınız! Türkiye’de şu an yeni yeni denenme aşamasına gelen kitap okuma aygıtlarının sayısı çoğalacak. Şimdilik biraz ‘yok daha neler’ at gözlüğüyle bakacağız, ama uzun yolculuklarda, bilgiye ulaşmanın en kısa yolunun gerekli olduğu durumlarda, elimizin altında taşıdığımız kütüphane vazgeçilmezimiz olacak.

Cep telefonları ve tabletler arttığında ise, ‘ne bu herkesin elinde telefon, yazık’ diyenlerin sesi artık duyulmuyor olacak olduğunu unutmayalım. Çünkü biliyoruz ki cep telefonu dediğimiz cihazlar artık birer multimedya diyarına dönüştü. Eh! bu dünyada kitapların var olması değil olmaması şaşırtıcıydı o zaman da.

Öyleyse, şu kararı verelim:

Yeni bir çağdayız ve Bilgi çağının araçlarını kullanmalıyız

Yeni Bilgi Çağını Elektronik Yayınlar Başlatabilir!

Türkiye’den yayıncılar ve kamu kurumları Frankfurt Kitap Fuarı’na onur konuğu olarak katıldıklarında e-kitap konusunun fuarların da önemli bir gündem maddesi olduğunu gördüler. Şimdilerde İngiltere Kitap Fuarı’na ‘misafir’ olarak katılma hazırlığında olan ülkemiz, basılı eserlerin yanı sıra e-kitap konusunda da ciddi bir hazırlığın içinde. Bildiğiniz gibi, e-kitap projesinde yayınlanan her yazarımızın  eserinin belli bir katılım ücreti ile lulu’nun vermiş olduğu imkanlarla bu uluslararası fuarlara katılma şansı bulunmaktadır. Bu ayrı bir konu olmasına rağmen biz yine konumuza devam edelim.

İnternet üzerinden kitap satışı yapan İdeefix’in akıllı telefonlar için ürettiği kitaplık ve bilgisayar ortamında okunabilir e-kitap formatına geçmesi, sektörün öncülerinin geleceği nasıl okuduğunu gösteriyor. Pek çok yayıncı artık iki versiyonun üretimine de alışmış durumda. Şimdilik en önemli sorun basılı kitapla e-kitap arasındaki fiyat yakınlığı. KDV’nin yüksekliği nedeniyle e-kitabın önüne aşılmaz bir duvar örülüyor.

Yakın gelecekte bilgi otobanında kütüphaneleri minik telefonlara taşıyan sistem kendi kültür değerlerini önceleyen kütüphanelerini de dünyaya açarsa bakarsınız yeni bir ‘bilgi çağı’nı biz başlatmış oluruz!

Şimdi, gelelim easa ilgilenmemiz konu olan, e-Kitap Projesi kapsamındaki kurumsal uygulamalarımızı sırasıyla incelemeye dönelim isterseniz:

  Dijital e-Yayınlarımız

{Basılı + e-Katalog & Broşür şeklinde}

Dijital Broşür & Katalog / Uygulama alanı:

Şirketler, Özel kuruluşlar

Hemen hemen her şeyin dijital ortama taşınabildiği günümüzde, her geçen gün basılı ürünlerin de yerini elektronik ortamda oluşturulan ürünler almaktadır. İşte bu bağlamda biz, e-kitap projesi olarak, üstün kalitedeki şirketinize özel katalog çalışmanızı ve mini veya büyük ebattaki özel kataloğunuz hem e-kitap olarak ve hem de sınırlı sayıda olmak üzere basılı olarak hem kitap gibi yayınlıyoruz ve hem de şirketinizin tanıtımı için eksiksiz bir materyalin oluşturulması için ön çalışmasını tamamlayıp basılı ve e-katalog haline getirip, isterseniz sitemiz üzerinden de müşterilerinizin görmesi için, satışa çıkarabiliyoruz. e-Kitap projesi olarak, firmanızı dünyaya açacak çözümle, yani “Dijital Kalalog” oluşturmak, bakınız şimdi tarafımızdan e-Kitap Projesi ile çok daha kolay bir web yayıncılığı mühendislik projesine dönüştürülmektedir…

  • Dijital Katalog Dijital Broşür
  • E-Broşür2 Dijital Katalog

       Yeni nesil teknoloji ürünlerinden olan iOS (iPad) ve Android tabletlerde kullanılabilen dijital kataloglar ve broşürler, interaktif alanda iyi bir tanıtım aracıdır. Dijital kataloglar / broşürler eskimeyen, yıpranmayan, yanmayan yok olmayan ve daimi olarak sizi web de temsil edecek olan yegane araçlardır ki, en önemlisi de bunların, bu materyallerin firmanızı daima renkli ve güncel tutan bir araç olması, kurumsal kimliğinizin yakın bir parçası haline yakın bir gelecekte gelmesi durumudur. Nitekim, Ürünlerinizi, hizmetlerinizi veya firmanızı en güncel yöntemle tanıtabileceğiniz gibi sürekli ileriye de götürebilirsiniz bu araçlarla, bunlar tamamıyla sizin elinizde.

     

Dijital Kitap / Dergi

{Basılı + e-Kitap & e-Dergi şeklinde}

Dijital Kitap / Dergi Uygulama alanı:
Özel eğitim kurumları, Tüzel veya kişisel yayıncı kuruluşlar ile Vakıf ve Dernekler 

E-dergi yalnızca elektronik ortamda, genelde de genel ağda (web ortamında) yayınlanan dergilere verilen genel ad. Türkiye’de e-dergicilik son dönemlerde oldukça hareketlenmiştir. Birçok site açılmıştır. Elektronik dergiler doğrudan pdf formatında yayınlayanlar olduğu gibi flash formatında da yayınlanabilmektedir.

Özellikle son dönemde oyun sektöründe e-dergi formatlı yayınlar sıklıkla denenmiştir. Bunların başını 2007’nin son aylarında yayın hayatına başlayan E-Oyun Dergisi çekmiştir. E-Oyun dergisi o dönemde e-dergi formatına ön ayaklık etmiş ve akabinde bir çok aynı formatlı yayın ortaya çıkmıştır. E-dergiciliğin en öenemli avantajı okurların 7/24 zaman ve mekan sınırlaması olmaksızın istedikleri an dergiye ulaşabilme kolaylığı oluşudur.

Bunun yanı sıra düşük maliyetli, uluslarası, ölçümlenebilir olması sebebi ile hemen her yıl internet reklamcılığı reklamverenlerin daha da fazla ilgisini çekmekte, yine hemen her yıl reklam pastası içerisinde yerini en çok büyülten mecra halini almaktadır.

İşte, e-Dergilerin bu avantajlarını düşündüğümüzde, ekitap projesi derginizin ister pdf isterseniz diğer elektronik okuma cihazlarına uygun formattaki (.epub, .lit veya .rtf gibi) tasarımını yaparak ayrıca sınırlı sayıdaki basılı formatını da yayınlayarak size ve dergi veya kitapçığınıza özel kurumunuzun tanıtımını ve okurlarıyla paylaştığı içeriğini okuyucusuna en iyi bir şekilde elektronik olarak sunabilmenize olanak tanımaktadır. 

  • Dijital Yayın Dijital Dergi
  • Dijital Kitap e-Kitap / e-Dergi
  • Günümüzde her şeyin olduğu gibi kitapların ve dergilerin de dijital hale gelmesi kaçınılmazdır. Aslında dijital kitap, hayatımıza kitap okuyuculardan (e-reader) çok önce girmişti. Bilgisayar ve cep telefonları ile kitaplar dijital ortama çoktan taşınmış ve okunmaya başlanmıştı. Yayın sektörü ise bu teknolojiyle yeni bir sürece girmiştir de diyebiliriz.

 

Diğer Akademik / Kurumsal Çalışmalarımız

Uygulama alanı:

Üniversiteler, Özel & Kamu Eğitim kurumları’na özel eKitap & Katalog çalışmalarımız

Üniversitelerdeki akademik personelin her yıl yada dönem yayınlamak zorunda oldukları bilimsel yazı ve makalelerin (paper) ayrıca kamu kurumlarına yada özel kuruluşlara ait yine düzenli olarak yayınlanması gereken bültenlerin dijital ortama aktarılmasına diyoruz.. e-Kitap projesi üniversitelerin veya öğretim üyelerinin tez veya doktora çalışmaları ile çeşitli periyodik veya periyodik olmayan bilimsel yayınlarını ve kurumsal çalışmalarını da en üst kalitede, tüm cihazlarda okunabilecek şekilde, hem e-kitap ve hem de basılı hale getirmektedir.

 

BAZI KURUMSAL UYGULAMALARIMIZ:

– Ders Notları’nın kitap haline getirilip yayınlanması

{e-kitap + basılı kitap}

– Bilimsel Kitapların hazırlanması ve yayını

{e-kitap + basılı kitap}

– Bilimsel Dergilerin hazırlanması

{e-kitap + basılı kitap}

– Tez & Doktora çalışmaları’nın kitaplaştırılması

{e-kitap + basılı kitap}

– Kurumsal Tanıtım Kitaplarınızın hazırlanması

{e-kitap + basılı kitap} 

SESLİ KİTAP & DİJİTAL BROŞÜR & DERGİ & KATALOG TASARIMI, YAYINI VE SATIŞA ÇIKARILMASI PAKET FİYATLARIMIZ:

{Herşey dahil}

ÜCRETLENDİRME:

Paket / Kitabın Sayfa Sayısı {A5 -13,5-21 cm ölçü ebatına göre hesaplanmıştır} Sayfa Başına Birim Maliyet Uygulama Fiyatı
MİNİMUM PAKET: Sayfa sayısı: 4-100 (min.) {Sadece küçük Broşür, Dergi veya Küçük Kitapçık şeklindeki, Ses (1-2 ses dosyası ) ve Video (1) bileşeni içeren Broşür veya Sesli mini kitap ve Dijital Kataloglar için uygundur} 20 TL 100-2.500 TL
PREMİUM PAKET: Sayfa sayısı: 100-200 {Orta Ebatlı Ses (3-4 ses dosyası) ve Video (1-2) bileşeni içeren, Dijital Kitap, Broşür, Dergi ve Kataloglar için uygundur} 15 TL 1.500-3.000 TL
MAXİMUM PAKET: Sayfa sayısı: 200-300 (max.) {Geniş hacimli Kataloglar ve Audiobook sesli Kitaplar, Dijital Dergiler ve Ürün Katalogları için uygun paket} 10 TL 2.000-3.000 TL

Not: Ücretlendirme, kitabın sayfa ölçüleri yaklaşık

(A5 -13,5-21 cm) sayfa ölçü ebatına göre hesaplanmıştır.