Dr. Mustafa Çoruh İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Endüstri Mühendisliği’nden 1984 ve İTÜ Endüstri Mühendisliği master’ından da 1987 yılında mezun olmuştur. Ayrıca İşletme Master’ını (MBA) ABD’de 1994 yılında South West Missouri State University (SMSU) almıştır. 2003 yılında ise Claremont Graduate Üniversitesi’nden (CGU) Bilgi Sistemleri Yönetimi (MIS) konusunda Master diploması almıştır.
International School of Management’ta (ISM) Uluslararası İşletme Yönetimi alanında Doktorasını (Ph. D) 2010 yılında tamamlamıştır.
Bilişim Teknolojileri uzmanı olan Mustafa Çoruh, University of Phoenix (UOP)’de Veritabanları, Veri Ambarları, Bilgisayar Programlama, Web Tasarımı, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri konularında ve SMSU’da ise Matematik dersleri vermiştir. ABD, Kanada, İngiltere ve Türkiye’de küçük büyük birçok firmaya danışmanlık yapmış ve 100’e yakın Bilişim Sistemleri tasarlamıştır.
Çalıştığı firmalardan bazıları şunlardır: Alarko, Mavi Jeans, Escort Bilgisayar, Erensan, Ebil Eğitim, MCI, SHL, Syncor International, PTC Therapeutics, Citi Bank, Texas Utilities, Allstate, Banctec, Strasburger & Price L.L.P., Fiber Optics, CompuCom, Movo Media ve CRF. Halen bir ABD Firmasında Intranet, Veritabanları ve Veri ambarları (DW) alanında Sistem Tasarımları yapmaktadır.
Mustafa Çoruh 2005-2008 yılları arasında Kdz. Ereğli Demokrat TV’de ‘Bilgi Teknolojileri Dünyası’ adlı TV programına Bilişim Teknolojileri uzmanı olarak katılmıştır. Demokrat Gazetesinde ve diğer yerel yayınlarda Bilişim Teknolojileri konusunda yazıları çıkmaktadır. Okullara ve özel şirketlere Bilişim Teknolojileri ve Internet alanlarında seminerler vermektedir.
Mustafa Çoruh’la ilgili detaylara ve çalışmalarına ve kitap siparişi için, kendi sitesinden
(Http://www.mustafacoruh.com) ulaşılabilir.
Veritabanı: “Felsefesi, Tasarımı ve Yönetimi”
“Bilişim Teknolojileri” konusunda yazdığım üç kitaptan sonra asıl uzmanlık alanım olan veritabanları konusunda uzun yıllar önce yazmaya başlayıp bitiremediğim daha doğrusu basılmayan bu kitabı güncelleyerek yeniden yazmaya karar vermek benim açımdan yeni bir heyecan oldu.
More info →
İşletmelerde Bilişim Sistemleri Yönetimi
Bu kitap “Bilişim Teknolojileri (BT) Ekonomisi ve Toplumu” adlı ilk kitabımda BT’lerin hayatımızı değiştirdiği dört yerdeki (Evde, okulda, kentlerde ve işyerlerinde) incelememin üçüncüsü olan işyerlerindeki etkileri üzerinedir. Daha önce “Bilişim Teknolojileri Destekli Öğrenim” ve “Bilişim Kentleri Çağı” adlı kitaplarımda BT’lerin okul ve kent yaşamındaki etkilerini detaylarıyla inceledim.
More info →
Bilişim Teknolojileri Ekonomisi Toplumu
Kitap oniki ana bölüme ayrılarak, Bilişim Teknolojilerinin Evde, Okulda, İşyerinde ve Kentlerdeki yaşam üzerine etkileri incelenmiştir. Genel olarak kitabın arka kapağında sıralanan sorular cevaplanmaya çalışılmıştır.
More info →