Kızıl Elma, Türk mitolojisinde Türkler ve de özellikle Oğuz Türkleri için üzerinde düşünüldükçe uzaklaşan ancak uzaklaştığı oranda cazibesi artan ülküler veya düşlerdir. Türk devletleri için bir hedefin ve amacın simgesidir.
Kelimenin tam olarak ne zaman, nerede ve nasıl geçtiği bilinmemekle birlikte tarihi akış içerisinde hep ilerlemenin bir sembolü olmuştur. İstanbul'un Fethi'nden sonra, Kızıl Elma'nın, Roma'da bulunan San Pietro Bazilikası'nin mihrabındaki altın top olduğu ileri sürülmüştür.
ÖZET
Ziya Gökalp Türkçülüğün Esasları, Türk Töresi, Türk Ahlâkı, Türkleşmek, İslâmlaşmak, Muasırlaşmak gibi sosyal, tarihi, millî ve ahlâkî kanunlarla ilgili yazdığı önemli eserleriyle dünden bugüne ışık tutmaktadır. Özellikle millî tarih ve millî siyasetimizin ne ve nasıl olması gerektiğiyle ilgili görüşleri iyi analiz edildiğinde, dün olduğu gibi bugün de ne kadar önem taşıdığı görülecektir.
Gökalp'in fikirlerinin önemi ve şahsiyetiyle ilgili Orhan Türkdoğan, İsmayıl Hakkı Baltacıoğlu, Kerim Sadi, Mehmet Emin Erişirgil, Nevzat Kösoğlu vb. akademisyenin yazdığı yüzlerce kitap, doktora tezi ve yine hakkında yazılan binlerce makale, onun önemini açıkça ortaya koymaktadır.
Kızılelma, Ziya Gökalp'in mensubu olduğu milletin dinî ve millî duygularının uyanması, millî heyecanın doruğa çıkması ve kendine güvenmesi için, heyecan içinde yazdığı şiirler ve destanlardır. Bu, Türk'e ve Türklüğe adanmış bir eserdir.
ÖNEMLİ NOT: Bu sitede yayınlanan tüm e-kitapların telif hakları e-kitap projesine aittir. İzinsiz kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır..