
21 Haziran 1924, Nazımiye do-ğumludur. Evli ve iki oğlu vardır. Petrol Ofisi’nde 15 yıl müdür ola-rak görev yaptı (1951-1965). En önemli görevinin, Türkiye’nin ilk boru hattı olan İskenderun-Batman Boru Hattı’nın kurucu müdürlüğü olduğunu söyler.
Özel İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin kuruluşuna katıldı. Akademinin Genel Sekreteri ve Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 1968 yılında Özel Diş Hekimliği ve Eczacılık Özel Yüksekokullarını kurdu.
Latif MUTLU önem verdiği diğer hizmetlerini söyle sıralamaktadır;
1979 yılında Bursa’da elektrikle karbondioksit üretimi için tesisler kurdu.
1983’de karbondioksit üretim sistemini değiştirerek diğer üreticilere kendi yöntemlerini kullanmaları için izin vermiştir.
1991 genel seçimlerinde (SHP) Sosyal Demokrat Halkçı Parti, İstanbul 2. Bölge’de Milletvekili adayı olarak seçime katıldı ise de bu bölge se-çim barajını aşamadığından Milletvekili çıkaramadığı için seçilemedi.
1991’de İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı okullarında 3 yıl kadar genel müdürlük yaptı.
1994’te İngiltere’de bir üniversiteden aldığı yetkiyle İstanbul’da (ISIS – İstanbul School of International Studies) “İstanbul Uluslararası Bilimler Merkezi”ni kurdu.
1995’de üniversite kurmak için, Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı’nı kurdu.
1996’da TBMM’nin kabul ettiği kanunla İstanbul Bilgi Üniversitesi resmen kuruldu. Latif MUTLU, 11 yıl bu vakfın başkanlığını yaptıktan sonra, 2006’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ol-du. Halen bu üniversitenin Kurucular Kurulu Onursal Başkanı ve Vak-fın Mütevelli Heyet Üyesi olarak görev yapmaktadır.
“Tarım ve Sanayi Devrimlerinden Sonra” ENERJİ DEVRİMİ
Latif MUTLU’nun hazırladığı “Enerji Devrimi” kitabı araştırmacıları ilgilendirmekle beraber her aydının ve çevrecinin okuması gereken, popüler bir yayın niteliğindedir. Okumaya başlarken daha çok doğal olayların örnek alındığını görürsünüz.
Taner YILDIZ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı