E-KİTAP PROJESİ®

~ TÜRKİYE'NİN e-KİTAP PROJESİ ~

POPÜLER KİTAPLAR

Diğer Arama Sonuçları...

Generic selectors
Başlıkla Eşleşenler
Başlıklarda Ara
İçeriklerde Ara
Post Type Selectors
Filter by Categories
Bilimsel Makaleler – Murat Ukray
Bir Kitap, 10 Ağaç!
E-KİTAP HAKKINDA
e-KİTAP OKUMA KILAVUZU
e-Kitap Projesi (Yeni Gelişmeler & İleri Teknolojiler - Editoryal)
e-KİTAP SATIN ALMA KILAVUZU
e-Kitap Teknolojileri & Haberleri
e-Kitap Yayınlamak?
En İyi e-Kitap Siteleri
GÜNCEL & GLOBAL HABERLER
HOBİ KÖŞESİ
İndirilecek Belgeler
Kitabımı Yayınlatmaya Başlamadan Önce Neler Yapmalıyım?
Kitabımı Yayınlattıktan Sonra Sahip Olacağım Haklar Nelerdir?
Kitabımın Ebatlarını, İç sayfa ve Kapak tasarımını Nasıl Belirlemeliyim?
Kitabımın Fiyatını Nasıl Belirlemeliyim?
Kitabımın Yayın Sürecinde Karşılaşabileceğim Yasal Prosedürler Nelerdir?
KİTAP & YAYIN DÜNYASINDAN HABERLER
Kitap Ebat ve Fiyatları
Kısaca e-Yayıncılığın Tarihçesi
Online Kitap (Avantajları & Yenilikleri)
Piyano & Gitar Müzik yapma Sayfası
ŞİMDİ YAYINLAMAK İSTİYORUM
YAYINLANMIŞ MAKALELER
Yazarın Telif Hakları
YAZARLARIMIZ

Yazarın Telif Hakları

KİTABIMIN YAYIN SÜRECİNDE KARŞILAŞABİLECEĞİM YASAL PROSEDÜRLER NELERDİR?

Kitabınızla ilgili yayın çalışmalarına başlamadan önce 16 maddelik bir yazar-yayıncı sözleşmesi yapılmaktadır. Ayrıca, bu sözleşme uyarınca Yazar ve Yayıncı karşılıklı olarak aşağıda maddeler halinde verilen sözleşme hükümlerini de karşılıklı olarak kabul etmiş sayılır. Buna göre, yazar yayıncıya işbu sözleşme akdinin bir nüshasını Word formatında doldurup teslim etmek zorundadır. Sözleşmeyi buradan indirebilirsiniz.

YAZAR-YAYINCI TELİF SÖZLEŞME TASLAĞI

Önemli Not: Sözleşmede Boş kısımlar, Yazar tarafından doldurulup elektronik olarak imzalanmalıdır. Elektronik imza için Paint programını kullanabilirsiniz.

Bunların yanında, kişisel yayıncılık için hiçbir riske girmeden, üstelik kitabınız ne kadar talep edilirse o kadar basılacağı tamamen bağımsız ve ödemelerinizi hesabınıza anında aktarıldığı, diğer yayıncılık türlerinden çok daha güvenilir ve daha az riskli bir yayıncılık sistemidir. Üstelik, aşağıdaki uygun yayın paketlerimizden birisini seçerek kitabınızı hem e-kitap olarak yayınlamanın yanında, basılı olarak da yayın dünyasına çıkarmanız artık çok kolay. Üstelik, klasik türdeki yayıncılıkta karşılaştığınız pek çok sorunu da (örneğin, çok zor olsa da bir yayıncı bulmak, kitabınızı kabul ettirmek veya kitabın çok yüksek maliyetini yüklenmek zorunda kalmak veya dağıtımcı bir firma bularak kitabı her yere dağıtmak zorunda kalmanız veyahutta satışlarınızdan elde ettiğiniz geliri yayıncıdan alamamak gibi v.b.) sayısız sorunu bu çeşit yayıncılıkta yaşamayacaksınız. Ayrıca, tüm bu telifli hakların “Verisign özel şifreleme” sistemiyle çalışan yayıncı kuruluşlar tarafından garanti altına alınması ve korunması da sağlanmaktadır.

 

EKİTAPLARDA VERGİ VE MUHASEBELEŞTİRME

Bu arada vergi ve muhasebe gibi yasal konuların size ne şekilde yansıyacağı şeklinde bir soru aklınıza gelebilir. Bu konuda şunu söyleyebiliriz ki, E-Kitap Projesi internet üzerinden yürütülen bir ticari faaliyet olduğu için, ilgili kanun maddesi uyarınca eKitap satışlarından doğacak ilgili vergilendirmeyi muhasebeleştirip yazara vergi ve site giderleri düşüldükten sonraki ‘NET YAZAR KAR’ını yansıtacaktır. Dolayısıyla, kitaplarınızın elektronik formatta olduğundan ve internet üzerinden satışa çıktığından, herhangi bir vergilendirme ile yazar muhatap olmayacaktır ve tabi değildir. Bununla birlikte, kitabınızın basılı olarak satılması sırasında ise, ilgili yayıncı kuruluş ve çözüm ortağımız (eğer yurtiçinde de kitabınız basılmış ise) sizin yerinize vergi ve diğer masrafları üstlendiğinden ve bunu kitabınızın maliyetine eklediğinden sizin satışla ilgili herhangi bir muhasebe işlemi yapmanıza gerek yoktur. Bu konuyla ilgili daha detaylı kanun maddesi aşağıdadır:

 

Serbest Meslek Kazançlarında

Madde No: 18

Kapsam: (3239 sayılı Kanunun 40. maddesi ile değişen madde) (4444 sayılı Kanunun 4’üncü maddesiyle değişen fıkra, Yürürlük; 1.1.2000) Müellif, mütercim, heykeltraş, hattat, ressam, bestekâr, bilgisayar programcısı ve mucitlerin ve bunların kanuni mirasçılarının şiir, hikaye, roman, makale, bilimsel araştırma ve incelemeleri, bilgisayar yazılımı, röportaj, karikatür, fotoğraf, film, video band, radyo ve televizyon senaryo ve oyunu gibi eserlerini gazete, dergi, bilgisayar ve internet ortamı, radyo, televizyon ve videoda yayınlamak veya kitap, CD, disket, resim, heykel ve nota halindeki eserleri ile ihtira beratlarını satmak veya bunlar üzerindeki mevcut haklarını devir ve temlik etmek veya kiralamak suretiyle elde ettikleri hasılat Gelir Vergisinden müstesnadır.(*) Eserlerin neşir, temsil, icra ve teşhir gibi suretlerle değerlendirilmesi karşılığında alınan bedel ve ücretler istisnaya dahildir. Yukarıda yazılı kazançların arızî olarak elde edilmesi istisna hükmünün uygulanmasına engel teşkil etmez. Serbest meslek kazançları istisnasının, bu Kanunun 94 üncü maddesi uyarınca tevkif suretiyle ödenecek vergiye şümulü yoktur.(**)

(*) Madde 18; (3239 sayılı Kanunun 40. maddesiyle değişen madde) Müellif, mütercim, heykeltraş, hattat, ressam, bestekâr ve mucitlerin ve bunların kanunî mirascılarının şiir, hikâye, roman, makale, bilimsel araştırma ve incelemeleri, röportaj, karikatür, fotoğraf, film, video band, radyo ve televizyon senaryo ve oyunu gibi eserlerini gazete, dergi, radyo, televizyon ve videoda yayınlamak veya kitap, resim, heykel ve nota halindeki eserleri ile ihtira beratlarını satmak veya bunlar üzerindeki mevcut haklarını devir ve temlik etmek veya kiralamak suretiyle elde ettikleri hâsılat Gelir Vergisinden müstesnadır.

(**) 4369 sayılı Kanunun Geçici 7. maddesine göre; 1.1.1999-31.12.2008 tarihleri arasında; Gelir Vergisi Kanununun 18 inci maddesinde sayılan serbest meslek faaliyetlerinden elde edilen hasılatın aynı Kanunun 103 üncü maddesinde yazılı tarifenin birinci ve ikinci gelir dilimleri toplamını aşan kısmı için 18 inci maddedeki istisna uygulanmaz. Bu istisnanın Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesi uyarınca tevkif suretiyle ödenecek vergiye şümulü yoktur.